L’estrany cas del Dr. Jekyll i el Sr. Hyde (*)

Era un home tranquil, treballador, educat. Els seus veïns el consideraven una persona de confiança i un ciutadà exemplar. Ajudava les velletes a creuar el carrer, reciclava la brossa i mai no aparcava en llocs prohibits. Fins i tot feia de voluntari en una associació que tenia cura dels jardins del barri.

Ningú no coneixia la seva transformació estiuenca, ni tampoc sabien que guardava l’arma letal dins d’un armari de la cuina. En la intimitat de casa seva, així que arrencava el mes de juliol, l’home es lliurava com un boig al més gran dels plaers. Aconseguia ser allò que havia desitjat sempre. Un serial killer. Un despietat assassí en sèrie.

(*): És el títol (en anglès The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde) de la novel·la escrita per Robert Louis Stevenson i publicada el 1886, i que tracta sobre un advocat que investiga l’estranya relació entre el seu vell amic, el Dr. Henry Jekyll, i el misantrop Edward Hyde. La novel·la és coneguda per ser una representació viva de la psicopatologia que fa que una mateixa persona tingui dues personalitats totalment oposades. Fa referència al trastorn dissociatiu de la identitat.

Quant a Carles Mujal

"Escric perquè m'agrada escriure. Si no em semblés exagerat diria que escric per agradar-me a mi. Si de retop el que escric agrada als altres, millor. Potser és més profund. Potser escric per afirmar-me. Per sentir que sóc… I acabo. He parlat de mi i de coses essencials en la meva vida, amb una certa manca de mesura. I la desmesura sempre m'ha fet molta por". MERCÈ RODOREDA, PRÒLEG a MIRALL TRENCAT.
Aquesta entrada ha esta publicada en La meva percepció del món. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.